Mire jó a Mora terápia?

Biokibernetika.

Meglehetősen új szóösszetétel ez nemcsak a laikusok számára, ismerkedniük kell vele még az orvosoknak is

Hazánkban mindössze néhány hónapja alakult meg a Magyar Orvosok Biokibernetikai Társasága a szegedi Mora Intézet kezdeményezésére.

A belgyógyászt , reumatológust, háziorvost,fül-orr -gégészt,kardiológust,iskolaorvost,szemészt,pszichiátert egyaránt soraiba vonzó tudományos közösséget a Nemzetközi Biokibernetikai Társaság támogatja,amelynek eddig már 16 ország lett tagja,s melyben

Kelet -Európát Magyarország képviseli.

Az idén májusban Baden -Badenban megrendezendő nemzetközi konferencián részt vesznek már a hazai szakemberek is, köztük a biokibernetikai orvoslás alap pillérének , a Mora -terápiának első hazai meghonosítói, a szegedi intézet orvosai

.Már csak azért is ott a  helyük mert a nemzetközi társaság ez alkalommal ünnepli  meg a Mora terápia 20 éves fennállásának évfordulóját.

Annak az ősidőkben gyökerező,természetes gyógymódnak a legmodernebb számítástechnikával kombinált ötvözetét nevezik így,amellyel olyan hírességeket is sikerrel kezeltek mint Pavarotti, Beckenbauer,vagy a spanyol király.

Sammuel  Hahnemann doktor a XVIII. század végén úgy határozta meg az egészséget, mint az egész szervezetet átjáró titkos életerőt.

Szerinte a betegsége nem egyéb mint a ennek a vitális energiának a zavara.

A mag korában is szentségtörőnek tartott orvos teóriája szerint ezt a zavart úgy lehet gyógyítani, ha a hasonlót a hasonlóval kezelik.

Azaz:az a  szer amelyben nagy dózisban megbetegíti a szervezetet,kis adagban mozgósítva a saját belső védekező mechanizmust,gyógyító hatású.

Gondoljunk csak az óta elterjedt védőoltásokra!

A tudomány már azt is felfedezte, hogy rezgések nélkül nincs élet.

Hiába kaptak a kísérleti állatok megfelelő élelmet, vizet ,fényt,levegőt,elektromos hullámoktól mentes környezetben 3-6 héten belül elpusztulnak.

Kiderült nem csak az univerzum rezgései serkentik az életet, hanem újonnan is képződnek rezgések a testen belül is.

A kutatók rá jöttek, hogy a nem kívánatos rezgések betegségek okozói is lehetnek vagy éppen a betegségek idéznek elő káros hullámokat.

Innen már csak egy logikai ugrás a kibernetika világába : ha mérhetőek ezek a rezgések talán a kórós hullámok ki is olthatóak a szervezetben.

A németországi Morell professzor és Erich Rasce   elektromérnök másfél évtizedes kutatómunka után találta föl a nevük kezdőbetűiről elnevezett  készüléket,amelynek működési elve az emberi szervezet biorezonanciájának  mérésén alapul amely egyesíti az ősi kínai orvoslás és a kibernetika előnyeit.

A Mora készülék képes arra, hogy elvezesse a betegből a káros rezgéseket,180 fokkal megfordítsa és egy másik csatornán a jó rezgéseket vissza juttassa a szervezetbe.

Ez az eljárás teljesen fájdalom mentes, nem alkalmaz idegen anyagot , külső energiát,csupán a beteg saját elektromágneses ,mikro mágneses információit használja fel.

Miközben a zavaró, káros energiákat eltávolítja, a páciensekre jellemző rezgések alapján személyre szóló úgynevezett homeopátiás cseppeket készít, amelyek két kezelés között biztosítják a megfelelő rezgések szervezetbe juttatását. A kezelések, a Bach-virágterápia módszerével előállított aroma hatására a kórós hullámok kialszanak, a különböző mérgek, vegyszerek kiürülnek a szervezetből.

Az akupunktúrás program kimutatja mi hol beteg,az allergiás pedig választ ad a betegnek ,melyik táplálék okozza a kellemetlen ,sok szenvedést okozó tüneteket. A gép 600 féle anyag tesztelésére alkalmas. Gyümölcsök, zöldségek, húsok, szörpök, baktériumok, nehézfémek, élelmiszer-adalékanyagok vannak a listán.

Hogy miként gyógyítja a Mora az allergiát? A kiszűrt veszélyes anyagok ismeretében az illetőnek hat héten át tilos ennie , inni a káros élelmiszert ,közben azonban speciális kezelésben részesül.

Eleinte fölerősödnek a tünetek, ám később nemcsak hogy sikerül megszabadulnia a szervezetnek ezektől az allergénektől, hanem, a beteg új életet is kezdhet.

A jó lehet évtizedekig szenvedést okozó táplálékot ezután soha nem kell megvonnia magától,a kellemetlen tünetek nélkül fogyaszthatja a későbbiekben.

Elképzelhető annak a betegnek az öröme ,aki évtizedeken át ha zöldséget gyümölcsöt evett bedagadt a teste ,hat hét kezelés után viszont bármit vett magához elmaradtak a tünetek.

Emellett Bach-virágterápiával végeznek itt pszichés kezelést is sikerrel. Az orvos csoport ugyancsak vállalja az egészségi állapot felmérését. Menedzserek a leggyakoribb látogatók: kíváncsiak  fizikai,lelki kondíciójukra, szívük,veséjük,májuk állapotára.

A Mora képes emlőszűrésre,s kimutatja akár a trópusi betegségeket is.A hivatalos orvoslást is űző orvos csoport szerint hozzájuk a legelkeseredettebb betegek kopogtatnak be, akik már megjárták Tolnát, Baranyát-hiába.

S ha rajtuk segít a komputer,ha örömmel,jó közérzettel élik tovább az  életüket lehet  ennél nagyobb sikerélménye egy orvosnak?

Azt mondják szűréseik  is megbízhatók és hasznosak ,hiszen a rászorulókat megfelelő szakorvoshoz irányítják .ha gyógyulásukat ez garantálja.

Kétéves tapasztalataik szerint azonban minden hozzájuk forduló tíz beteg közül hatnak vissza tudják adni az egészségét.