Vissza az előző oldalra

MORA TERÁPIA AZ ÉRRENDSZERI MEGBETEGEDÉSEKBEN

A szív- és érrendszeri megbetegedések előkelő helyet foglalnak el mind a megbetegedési, mind pedig az elhalálozási statisztikákban.

Kialakulásukban több tényezőnek is szerepe van, úgymint veleszületett hajlam (magasvérnyomás, visszértágulat), helytelen táplálkozás, dohányzás, túlzott alkohol fogyasztás, mozgásszegény életmód, gyakori stresszhatás.

Az artériás (verőeres) megbetegedések közül leggyakoribb az érelmeszesedés, mely különböző kórformákhoz vezethet:
-A szív koszorús ereinek szűkülete mellkasi nyomás érzést, fulladást, úgynevezett anginás panaszokat, legsúlyosabb esetben szívizom elhalást, infarktust okoz.
-A láb artériáinak elmeszesedése járási nehézséget, alszár fájdalmat, a bőr lilás elszíneződését, fekély képződést eredményezhet.
-Az agyi erek szűkületének feledékenység, elbutulás, szédülés, súlyos esetben agyvérzés lehet a következménye.
-A vénák megbetegedései leggyakrabban az alsó végtagokon okoznak kellemetlen, máskor súlyos tüneteket. Kezdetben a kitágult vénák csak esztétikai problémát jelentenek, később társul hozzá a nyirokkeringés elégtelensége, a végtag dagadása (vizenyő). Fokozott terheléskor a vénák kötegessé, fájdalmassá válhatnak, felületes, vagy mélyvénás gyulladás alakulhat ki. Az ismétlődő gyulladások következtében nehezen gyógyuló fekély alakulhat ki a végtagon.

Mit tehetünk ellene? Hogyan kerüljük el az érrendszeri betegségek szövődményeit? Az életmódbeli változtatások mellett kiegészítő gyógymódot jelenthet a Mora terápia.

Vissza az előző oldalra