Vissza az előző oldalra 

A Mora diagnosztika a fogászat területén három nagyon fontos dologban nyújt segítséget:

 

  • góckutatás: A fogak, állkapocscsontjaink és testünk egyéb részei szoros energetikai kapcsolatban vannak egymással. Jól ismert tény, hogy a beteg fog gócként hathat a szervezetben, más szervek működését gyengítheti vagy nehezítheti. Az már jóval kevésbé köztudott - bár cseppet sem kevésbé gyakori eset -, hogy a fogakhoz energetikailag kapcsolt szervek is tönkretehetik a fogakat. A probléma megoldása szempontjából kulcskérdés, hogy ki az "elkövető" és ki a "sértett". Erre ad választ a speciális Mora teszt.

 

  • beépített és beépítendő anyagok tolerancia-tesztje: a fogászat az orvoslás azon szelete, ahol a kezelések során a legtöbb testidegen anyagot alkalmazzák. Sokszor előfordul, hogy a beépített anyagot, bármi is az, akár arany is lehet, a páciens szervezete nem tolerálja. Rendkívül változatos panaszskála lehet ennek az eredménye. Ezért javasoljuk, hogy azt az anyagot, amelyet a fogorvos be szeretne építeni, még a beavatkozás előtt teszteljük. Ha viszont a beépítés már megtörtént és panaszaink vannak, mielőtt egy ismételten költséges újabb látogatás keretében kiszedetnénk a beépített anyagokat, érdemes meggyőződni arról, hogy valóban az a baj forrása.

 

  • áram-, és feszültségmérés a szájüregben: A szájüregbe beépített fémek (pl. tömések, hidak) nyálunkkal érintkezve oldódni kezdenek, ezzel galvánelemet hoznak létre. A fémionok kioldódása veszélyes, mert emésztőrendszerünkbe kerülve folyamatosan mérgezik szervezetünket. A leggyakrabban az amalgám-tömésekből kioldódó higanyról esik szó, illetve annak káros hatásáról. A fogorvos-társadalom erősen megosztott abban a kérdésben, hogy az amalgám folyamatos, de nagyon gyenge kioldódása-e a veszélyesebb, vagy a tömések eltávolítása, ugyanis az eljárás során higanygőz keletkezik. A Mora fogászati teszttel megmérhetjük a kioldódás erősségét, így lehetőség van arra, hogy eldöntsük, pontosan melyik az a tömés, amelyből az oldódás annyira számottevő, hogy kárt okozzon a szervezetben. Ezáltal elkerülhető, hogy testünket felesleges sokknak tegyük ki. Vannak azonban olyan állapotok és betegségek, amelyek a tömések cseréjét nem teszik lehetővé.

Vissza az előző oldalra