Vissza az előző oldalra

A BIORITMUS

A bioritmus születésünk pillanatától végigkísér bennünket 23 napos fizikai, 28 napos lelki, és 33 napos intelligencia ritmusával.

Mindhárom ritmus szinuszgörbét ír le, azaz egy negyed periódus után eléri a + 100 %-ot, majd a görbe elindul lefelé. A következő negyed periódus után eléri a nulla vonalat, ezt követően átfordul mínuszba. A harmadik negyedben eléri a -100 %-ot, majd az utolsó negyedben újra a nulla vonalat.

A fizikai ritmus férfias vitalitást, erőt és kitartást képvisel.
A lelki ritmus a nőiességet, érzelmi életet képviseli, míg az intelligencia ritmus a kreativitást, ötletgazdagságot, intellektuális feladatmegoldást jellemzi.

A bioritmus elmélet szerint a pozitív fázisban energiánk, teljesítőképességünk nagyobb, itt tudunk maximális teljesítményt kifejteni. Könnyebben megoldjuk azokat a feladatokat, melyek a bioritmus negatív szakaszában már nehézséget jelentenek.

A bioritmus negatív fázisa a szervezet alacsonyabb működési szintjét jelzi. A legkritikusabb időpont, amikor a ciklus előjelet változtat, azaz a pozitívból negatív fázisba lép, és fordítva. Statisztikai adatok szerint az üzemi és közlekedési balesetet szenvedők nagy százaléka éppen ezen a kritikus napon esik a baleset áldozatául. Más adatok szerint az elhalálozás ok 80%-a is erre a kritikus napra esik. Ezeken a napokon érzékenyebbek vagyunk az időjárási frontokra, reakcióidőnk megnő, ítélőképességünk csökken.

A bioritmus program szerint a születési időpont birtokában a kritikus napjaink előre kiszámíthatóak. A fizikailag kritikus napokon nem célszerű szervezetünket fokozott erőpróbának kitenni, ha nem életmentő beavatkozásról van szó, kerüljük a műtéti beavatkozásokat, hiszen ilyenkor erősebb a műtéti vérzés, lassabb a sebgyógyulás, csökkent a fájdalommal szembeni tolerancia.

A szellemi ritmus kritikus napjain figyelmetlenebbek vagyunk, kerüljük ilyenkor a fokozott szellemi koncentrációt igénylő feladatokat, pl. a hosszas autóvezetést.

Az egyes emberek bioritmusának összehasonlításával megbízható információkhoz juthatunk egy vagy több ember egymáshoz való alkalmazkodásának lehetőségeiről is, ily módon lehetőség nyílik a konfliktushelyzetek elkerülésére.

A bioritmus szerinti kezelésre lehetőséget nyújt a Mora készülék. Ennek hatása néhány óráig tart, ami alkalmas a fokozott igénybevétellel járó megterhelések (műtét, vizsga, tárgyalás, stb.) kivédésére.

Vissza az előző oldalra