Vissza az előző oldalra

AZ AKUPUNKTÚRA, AZ AKUPRESSZÚRA ÉS A MORA

acupunture_206 Az akupunktúra a hagyományos kínai orvoslás több ezer  éves ága. A hagyományos akupuktúra úgy történik, hogy az orvos a hagyományos kínai orvoslás szabályainak megfelelően tűket szúr a test bizonyos pontjaiba, és mozgatja azokat.

Miért jó ez? Azért, mert a szervezetben az energia, az életerő a csatornahálózathoz hasonló rendszeren áramlik. Ha ennek a csatornahálózatnak a megfelelő pontjait kezelni tudjuk, a csatorna maga, és ezáltal bizonyos szervek ill. az egész szervezet állapota is kedvezően befolyásolható.

A fülakupunktúra annyiban más mint testakupunktúra, hogy csak a fül megfelelő pontjait használjuk. A fül testünk mikrolenyomata, nagyon leegyszerűsítve olyan, mint a testünk kicsiben. Ez azt jelenti, hogy a fül pontjai segítségével gyógyíthatjuk a test bármely részét.

Az akupresszúra szintén a hagyományos kínai orvoslás része, egy másik ága. Lényege, hogy a test bizonyos pontjait az orvos  ujjbegyével masszírozza. Milyen érdekes, hogy ha fáj valamink, önkéntelenül is odanyúlunk, és ujjainkkal megnyomkodjuk...Ez nem lehet véletlen...

A Mora terápia kétszeresen is kapcsolódik a hagyományos kínai orvosláshoz.

Egyrészt, a terápia a hagyományos kínai orvoslás elveinek megfelelően épül fel, másrészt az akupunktúrás és akpresszúrás pontok is kezelhetők a Mora készülék speciális elektródáinak segítségével.

A Mora terápia előnye, hogy nem szükséges a tűszúrás, a pontok kezelése az elektródák segítségével valósul meg.

Vissza az előző oldalra