Vissza az előző oldalra

Színterápia Morával

szn_terpia_350

A Napból érkező fény az élőlények döntő többsége számára nélkülözhetetlen. A színek abból adódnak, ahogyan a fény útközben megtörik. A színterápia ősi gyógymód, használták az ókori Egyiptomban, és Indiában is.

Testünk működését a bennünket állandóan körülvevő szinek egyértelműen befolyásolják, hiszen frekvenciával és hullámhosszal rendelkező elektromágneses hullámok. Gondoljunk csak arra, hogy ha szomorúak vagyunk, de vidám szinekbe öltözünk, a vidámság „ránk ragad". Ez nem véletlen!

Jól ismert tény, hogy a vörös, a narancs, a sárga, a zöld, a kék és a bíbor néhány betegségre kiváló hatással vannak. Ezt természetesen tudományos bizonyítékok is alátámasztják - Hollwich (1964), Tilgner (1967) és Dieckhuss (1974) -, tudjuk, hogy a színek hatással vannak az ember vízháztartására, cukoranyagcseréjére, köztiagy-és agyalapimirigy-rendszerére, a vér összetételére, a hormonanyagcserére, a vegetatív idegrendszerre, és a máj anyagcsere folyamataira.   

 szn_terpia2_120

Mire használható a színterápia?

  • akut folyamatok (gyulladások, gócok, stb.)
  • trauma
  • krónikus betegségek (pl. reuma, krónikus gyulladások)
  • tehát gyakorlatilag mindenre.

Hogyan végezzük a színterápiát?
A Mora készülékhez csatlakoztatható speciális elektródával, amelyet a beteg testrészhez érintünk, és mozgatjuk.

colourwater_120

Önállóan alkalmazzuk-e a színterápiát?
Vannak olyan állapotok, amikor a színterápia önmagában is hatékony, mégis, általában kiegészítő módszerként tartjuk számon, egyéb kezelésekkel párhuzamosan ajánljuk. Bármilyen más kezelési alternatíva kiegészítője lehet, legyen az egyetemi, vagy természetgyógyászati eljárás.

Vissza az előző oldalra